Jadłospis

20

Data Poniedziałek
12.11.2018
Wtorek
13.11.2018
Środa
14.11.2018
Czwartek
15.11.2018
Piątek
16.11.2018
ŚNIADANIE  Bułki maślane(1)
z masłem(7), owsianka(1,7)
z owocami leśnymi
Pieczywo mieszane(1)
z masłem(7), pasta
z szynki, pomidor, ogórek kiszony, herbata z miodem
i cytryną
Pieczywo mieszane(1) z masłem(7), pasta jajeczna(3)
ze szczypiorkiem, papryka czerwona, herbata z miodem
i cytryną
Pieczywo mieszane(1)
z masłem (7), pasta rybna
ze szczypiorkiem, ogórek, herbata
z miodem i cytryną

 

POSIŁEK II
ŚWIĘTO Zupa gulaszowa(9), banan Kapuśniak(9)
ze słodkiej kapusty, pieczywo chrupkie(1)
z dżemem malinowym, jabłko
Zupa pomidorowa(9) na mięsie z ryżem, zabielana, jogurt(7)
z truskawkami,
pestki dyni
Krem z zielonego groszku(9)
z grzankami(1), budyń(7) z malinami, śliwki suszone
OBIAD 
Sos pieczarkowy, pyzy(1,3), talarki marchewki, winogrono Kasza bulgur(1)
z indykiem i cukinią
Kotlet mielony(1,3), ziemniaki, surówka
z kapusty pekińskiej, chrupki kukurydziane
Zapiekanka wiejska
z warzywami, ziołami, gruszka
ALERGENY 1. gluten                   5. orzeszki ziemne                  9. seler                              13. łubin
2. skorupiaki           6. soja                                      10. gorczyca                      14. mięczaki
3. jaja                        7. laktoza – mleko                  11. nasiona sezamu
4. ryby                      8. orzechy                                12.dwutlenek siarki

 

Data Poniedziałek
19.11.2018
Wtorek
20.11.2018
Środa
21.11.2018
 

czwartek

22.11.2018

 

 

Piątek

23.11.2018

 

ŚNIADANIE

 

Chałka(1,3)
z masłem(7), płatki kukurydziane
z mlekiem(7), migdały i suszone śliwki
Pieczywo mieszane(1)
z masłem(7), szynka drobiowa, sałata, ogórek zielony, kakao(7)
Pieczywo mieszane(1)
z masłem(7), ser żółty(7), pasta
z cieciorki, pomidor, kiełki, kawa zbożowa(1) na mleku(7)
Pieczywo mieszane(1)
z masłem(7),polędwica sopocka, ogórek kiszony, pomidor, kakao(7)
Pieczywo mieszane(1)
z masłem(7), Jajko(3) gotowane, sałata, papryka czerwona, herbata z miodem
i cytryną
OBIAD I
Rosół(9) na mięsie
z „literkami”(1,3)
i natka pietruszki, banan, chrupki kukurydziane
Krupnik (9)na mięsie
z natką pietruszki, kefir(7) z malinami, pestki dyni
Krem brokułowy
z grzankami(1,7,9), jabłko, suszona żurawina
Zupa kalafiorowa
na mięsie zabielana(7,9)
z koperkiem, galaretka
z owocami, ciasteczko owsiane(1,3)
Zupa ogórkowa
na mięsie zabielana(7,9)
z koperkiem, deser waniliowy(7), suszona morela
OBIAD  II
Makaron (1,3)
ze szpinakiem
i serem(7), jabłko
i marchewka
Pulpety drobiowe(1,3) w sosie koperkowym(7), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem, biszkopty(1,3) Kurczak z curry
z ryżem, krążki kalarepy
Potrawa chińska
z indykiem
i makaronem(1,3), winogrono
Ryba smażona(1,3,4), ziemniaki, surówka
z kapusty kiszonej
z marchewką i natką pietruszki, kiwi, krążki kukurydziane
ALERGENY 1.Gluten.                                                5. Orzeszki ziemne.                        9. Seler                          13. Łubin

2. Skorupiaki.                                       6.  Soja.                                           10. Gorczyca                   14. Mięczaki

3.Jaja.                                                     7.Laktoa -mleko                            11. Nasiona sezamu

4.Ryby                                                    8. Orzechy                                      12. Dwutlenek siarki

 

POMIĘDZY POSIŁKAMI PODAJEMY SOKI,ZAPEWNIAMY STAŁY DOSTĘP DO WODY MINERALNEJ, OWOCÓW, ZIAREN I PESTEK
PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPIS

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności.Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia. Więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close